My Blog

Bezienswaardigheden in Valkenswaard

Fotografie Valkenswaard

Valkenswaard is een kleine stad in de Nederlandse provincie Gelderland. Het staat bekend om zijn glasblazerij. Het gebied rond Valkenswaard wordt al sinds het neolithicum bewoond en er zijn veel archeologische vindplaatsen in de omgeving, waaronder de goed bewaarde vindplaatsen van een Romeinse villa en een Keltische nederzetting. Tegenwoordig is deze eens zo belangrijke nederzetting uitgegroeid tot een kleine stad met een bloeiende glasindustrie en een prachtig omliggend landschap. Zoek je een goede partner om fotografie in Valkenswaard te regelen? Lees dan deze blog goed en neem contact op hieronder!

Valkenswaard Kasteel

Kasteel Valkenswaard is een middeleeuws kasteel gelegen in de stad Valkenswaard. Het kasteel is gebouwd in de 12e eeuw en staat al meer dan 900 jaar. Tegenwoordig is het kasteel zowel een ruïne als een museum. In het kasteel kunt u de overblijfselen van een middeleeuws kasteel bekijken, waaronder de resten van een slotgracht, een burcht en een ronde donjon. Buiten het kasteel kunt u door een oude boomgaard wandelen, waar u verschillende fruitbomen kunt zien. U kunt het kasteel op eigen gelegenheid bezoeken, maar u kunt ook een rondleiding krijgen. Het kasteel is dagelijks geopend van april tot oktober, en in de wintermaanden in het weekend.

St Andrew's Kerk

De Andreaskerk is een middeleeuwse kerk in Valkenswaard. Deze kerk is een van de best bewaarde middeleeuwse kerken in de Benelux. Ze werd gebouwd in de 13e eeuw en is tot op heden relatief onveranderd gebleven. De buitenkant van de kerk is in de loop der jaren vele malen gerestaureerd en geschilderd, maar de oorspronkelijke structuur is bewaard gebleven. Binnen in de kerk kunt u veel prachtig bewaard gebleven middeleeuwse kunstvoorwerpen zien, waaronder glas-in-loodramen, beelden en altaren. U kunt ook de originele kerkboeken uit de 16e eeuw bekijken. De Andreaskerk is dagelijks geopend van april tot oktober, en op zondag van mei tot oktober.

Cruise naar Kasteel Waardenburg

Voor een unieke ervaring vaart u naar Kasteel Waardenburg. Het kasteel, gelegen in het stadje Hilversum, werd in 1583 gebouwd door de laatste graaf van Holland, Frederik de Lalaing. Het kasteel is gerestaureerd en is nu een toeristische attractie. Bezoekers kunnen een rondleiding door het kasteel krijgen, of ze kunnen het kasteel op eigen houtje verkennen. Hoewel het kasteel toegankelijk is voor het publiek, kan het moeilijk te vinden zijn. Om het kasteel te vinden, volgt u de borden naar het nabijgelegen Hilversum Hotel (het hotel ligt vlakbij het kasteel). U kunt ook een rondvaart maken naar het kasteel in de nabijgelegen rivier. In de zomer worden dagelijks rondvaarten aangeboden om 10.30 uur, 12.30 uur en 14.30 uur. In de winter worden de cruises alleen in het weekend aangeboden. De rondvaart kost tussen €9,50 en €19, afhankelijk van het seizoen en of u een rondleiding wilt of op eigen gelegenheid het kasteel wilt verkennen.

Slotwoorden

Valkenswaard is een prachtige plek om in het voorjaar of de zomer te bezoeken. Wanneer u Valkenswaadt bezoekt, kunt u de resten van een middeleeuws kasteel verkennen, een middeleeuwse kerk bezoeken en een rondvaart maken naar het kasteel Waardenburg. Valkenswaard is ook een geweldige plek om te bezoeken in de herfst, wanneer u een nabijgelegen wijnboerderij kunt bezoeken en lokale lekkernijen kunt proeven. Valkenswaard is een geweldige plek om te bezoeken, en u zult nog meer genieten als u in het voorjaar of de zomer komt.