Fotografie

Gemeenschappelijke kenmerken van webdesigners

Videograaf bruiloft

 

 

 

 

 

Webdesigners gebruiken een verscheidenheid aan hulpmiddelen als onderdeel van het productieproces, afhankelijk van of ze ontwerpen voor een website, Flash software gebruiken of ontwerpen in Photoshop. Niet al deze tools zijn gratis, dus houd rekening met alle kosten die kunnen ontstaan voordat je kiest welke voor jou en je specifieke omstandigheden de juiste is. Hier is een lijst van veelgebruikte functies die u nodig zou kunnen hebben. Niet al deze tools zijn gratis. Als u een commercieel project overweegt, zorg er dan voor dat u alle kosten begrijpt voordat u iets anders doet. Sommige voorbeelden van hulpmiddelen zijn niet in de lijst opgenomen omdat ze ook kunnen worden aangekocht.

Sommige ontwerpers geven de voorkeur aan commerciële software, zoals Adobe Photoshop. Adobe staat niet toe dat consumenten de volledige versie gratis downloaden. Adobe heeft een aantal voorgeïnstalleerde beeldbewerkingsprogramma’s gemaakt waarmee mensen zonder Photoshop of andere verwante software de noodzakelijke stappen voor het maken van een afbeelding kunnen doen. Adobe Photoshop software heeft ook de mogelijkheid om afbeeldingen te bewerken en, op dezelfde manier, kunt u voorgeprogrammeerde codeeropdrachten uitvoeren. Adobe Design bevat geen hulpmiddelen voor het retoucheren van foto’s, noch staat het het maken van clipart of lijntekeningen toe. Andere beeldbewerkingsgereedschappen omvatten beeldbewerkingssoftware, verschillende bewerkingsprogramma’s (b.v. PowerPoint), virtuele assistenten (“terminated” en “un terminated”), zelfs 3D-animatiegereedschappen van een inventariscontrolesysteem van een onderneming en virtuele assistenten en virtuele assistenten. Sommige van deze hulpmiddelen kunnen ook met elkaar in verbinding staan om gegevens en processen in real time uit te wisselen of een specifieke vorm van interactie mogelijk te maken wanneer gebruik wordt gemaakt van bepaalde verschillende geografische locaties. Verscheidene van deze tools zijn ook beschikbaar als download en tegen betaling.

Een verscheidenheid aan beeldbewerkingsprogramma’s, waaronder gratis en commerciële versies van Photoshop, (van Adobe) Corel, Corel Word+, en andere beeldbewerkingssoftware. Corel biedt ook een verscheidenheid aan commerciële software, zoals Adobe Photoshop dat kan worden gebruikt door webdesigners. Corel’s professionele versie van Photoshop, Corel PhotoShop 10, is wat gebruikt wordt door professionele ontwerpers. Deze zijn in veel opzichten vergelijkbaar met de commerciële Photoshop software, onder andere dat het alleen op Windows draait. Corel PhotoShop 100 en Corel Photo Op trucs zijn niet compatibel met de Open Office suite en zijn zeer zeldzaam. Corel heeft ook een verscheidenheid aan producten en diensten ontworpen voor de bedrijfsmarkt.

Er zijn verschillende soorten beeldbewerkings- en grafische softwaretoepassingen beschikbaar, waaronder programma’s die zowel voor Macs als voor PCs zijn geschreven. Adobe’s Illustrator (software) is bij veel ontwerpers bekend. Corel Paint Shop Pro gaat veel verder dan het eenvoudigweg gemakkelijker maken om afbeeldingen te bewerken. Met de Paint Shop Pro versies ervan kan een gebruiker niet alleen twee of meer cancellen tegelijk verwerken, maar ook verschillende soorten vullingen, zoals hulplijnen, vlekken, krommen en pictogrammen. Als een ontwerper afbeeldingen wil bewerken met speciale effecten, zoals licht op een foto of een kleurverloop in een effen kleur, dan is het prima om het maximaal mogelijke formaat te gebruiken, d.w.z. off .gif, off .zpeg, off . glimps.

Een fotobewerkingsgereedschap is ook een waadinstrument voor verschillende doeleinden. Veel ontwerpers nemen geen fotobewerkingsgereedschap op in hun arsenaal van gereedschappen om een eenvoudige reden. Tenzij een ontwerper elk breed gebied van een afbeelding wil wijzigen en weergeven, zal enige bewerking van de afbeeldingen nodig zijn. Naast het bewerken van afbeeldingen, is het bewerken van een foto voor de werkelijke grootte op het scherm ook een noodzaak, vooral wanneer een foto wordt bijgesneden voor gebruik op een webpagina. Zoals webdesigners weten, kunnen websites alleen worden bekeken als de afbeeldingen zijn geformatteerd in een bestandsformaat dat wordt ondersteund door de browser waarmee ze worden weergegeven.

Webdesign bedrijven bieden veel verschillende beeldbewerkings- en beeldbewerkingstools aan, afhankelijk van de specifieke creatieve behoeften van elke klant. Als een ontwerper veel afbeeldingen in een sjabloon moet verwerken, kunnen bepaalde afbeeldingsformaten binnen de taken van de ontwerper vallen, zodat hij of zij de moeilijke beslissingen kan nemen over wat het beste is om te gebruiken. Als de productiekanalen voor uw projecten wijd open zijn, dan zal de webdesigner beter in staat zijn aan elk project te werken dan meer dan één van de kunstenaars die aan hun kant werken. Als een specifiek project vraagt om een heel andere set gereedschappen, dan kan het digitale gebruik van een professionele videograaf een efficiënter gebruik van de juiste ontwerpers zijn.