Fotografie

Hoe maak je een LinkedIn foto?

 

Linkedin fotograaf

 

 

 

 

 

 

 

Hier is wat je mag verwachten en hoe je je LinkedIn foto perfect maakt, mijn vriend.Wanneer je huis een lifestyle fotograaf betaamt, dan zal de stijl van een professionele fotograaf die vrij nieuw is in het veld niet zo sterk aanspreken als de graphics van een fotograaf die al vele jaren met zijn mobiele camera werkt. De ideale LinkedIn foto moet op afstand staan, vol licht, in een stijl die verbaal moeilijk na te bootsen is en elementen van sociale symboliek bevat, inclusief resultaat of uitkomst van een relatie, waar de selfie foto’s die je gewoonlijk ziet meestal onscherp en wazig zijn. Het moet obscuur zijn, wat lijkt op een foto van een heel sprookje waar je op een prachtige troon zit, omringd door charmante elfjes, iedereen kan erop zitten, iedereen kan vanaf hier foto’s maken, niemand kan de foto’s aanraken of wegtrekken.De nederige weerkaatsing terug van een persoon, een portret van je professionele zelf, is een ideaal kenmerk, die persoon moet met zijn rug naar je toe zitten en naar de camera kijken als je hem benadert. Dit wordt vaak het in de ogen kijken genoemd. Dit is een geweldig moment om een geconcentreerde, complimenteuze kant van jezelf te laten zien en ook om achter de lens vandaan te stappen en jouw kant van de onderhandeling te laten zien. In het voorbeeld hierboven, benaderde ik eerst de vrouw met wie ik aan het chatten was en probeerde een lachende foto van mij te krijgen. Ze voelde zich ongemakkelijk bij mijn manier van fotograferen. Ze besloot van me weg te kijken en wierp me een zijdelingse blik toe, ik glimlachte en nam de foto. Dat is compositie. Als je je je ideale foto voorstelt, concentreer je dan op deze bij de hand. De foto’s in deze post zijn voornamelijk van mijn vriend Luke, die echt is uitgegroeid tot een freelance fotograaf. Hij ontving onlangs een grote betaling van Tumblr, is nu bezig zijn professionele fotografiepraktijk uit te breiden met een eigen Instagram-account en er komt dit jaar een shootboek uit. Zijn LinkedIn-profiel bevat een 17-voudige winnaar van, en veruit de meest gewilde reisgids titel in Nieuw-Zeeland, en is te zien geweest op een aantal televisieprogramma’s, een award, een bekroonde blog, en een positie op een prestigieuze lokale publicatie. Dat klopt, hij is een fotograaf! Dit is wat er gebeurde toen ik Luke vorige week benaderde, wat me nog meer verbaasde is hoe blij Luke was. Hij vertelde me dat ik de perfecte fotograaf heb gevonden, het soort dat ik steeds stiekem aan nieuwe klanten voorstel, helemaal tot aan de Top van de Wereld, die modefoto’s en huwelijksfotografie maakt. Ik ben niet erg bekend met de branche, want ik heb hier nooit gewoond, en dat geldt ook voor al het personeel en de kennissen die ik sinds drie dagen na mijn eerste bezoeken heb ontmoet. Ik beschouw mezelf niet als bijzonder onderlegd op het gebied van high-end fotografie, ik ken nauwelijks de letters “TTL” of “KSU”, maar Luke is een en al glimlach en dat is alles wat ik nodig heb. Dus, om een beetje introspectief te worden, mailde ik hem de volgende dag terug, legde uit waarom ik zo onder de indruk was, hij grijnsde terwijl we begonnen te praten over ditjes en datjes. Ik vertelde hem dat ik al lang belangstelling had om meer over fotografen te weten te komen, dat ik de industrie ten goede wilde helpen veranderen, en dat zijn stralende persoonlijkheid in schril contrast stond met zijn ontluikende passie voor prachtige beelden en carrières van meerdere generaties in heden en verleden.Ik vroeg hem om deze pop up shoot te maken en hij kon alles wat ik wilde uitdrukken prima verwoorden. De beelden behoren al snel tot zijn meest gerenommeerde, dat is iets om trots op te zijn. Hij heeft een hele nieuwe wereld voor me geopend, hij heeft veel geleerd van zijn voorgangers, tips gedeeld van begaafde personen zoals Terry Richardson, persoonlijke anekdotes van enkele van zijn beroemde locaties samen met zijn gloednieuwe locaties door het hele land, hij heeft mij en de wereld gedeeld met zijn schatten van onze gedeelde cultuur. Het is allemaal erg interessant, en je bent net zo’n zeur als ik door de uitleg en de geschiedenis te lezen van de plek waar hij mij heeft uitgekozen om te fotograferen, het is echt ontroerend. Hij vertelde me zelfs dat hij in zichzelf glimlachte toen zijn team de tafel klaarzette zodat hij zijn favoriete portretstijl kon fotograferen, foto’s van winnaars op en evenementen aan de top van de wereldbol. Als je jezelf meer als artiest dan als meesterfotograaf beschouwt, zijn er maar een beperkt aantal wegen die je kunt bewandelen, een betere plek om te zijn en een dankbaarder digitaal gebruik van je fotografie die je misschien meer doet tikken dan een selfie die je op een bruiloft of evenement gooit. Het gaat niet om individualiteit, maar het gaat om wat er kennelijk beschikbaar is.