Fotografie

Hoe verdien je een inkomen

Portretkunst

 

Als het legaal is om te zeggen dat een fotograaf geen foto’s van kleding mag maken, vermeld dat dan in geen geval! Het is niet verstandig en ik stel voor dat u niet verstrikt raakt in een contractuele verplichting om dit soort fotografie te gebruiken. Als het legaal is om te zeggen dat een fotograaf geen foto’s van kleding mag maken, vermeld dat dan in geen geval!

Het is fotografie – of je nu een camerabeelden maakt van bijvoorbeeld een taartdecoratie of een volledige foto van het logo op de kledinglijn van een kledinglijn. Of van mensen, zoals portretten, dat is wat een fotograaf is. Een fotograaf maakt ook portretfoto’s, portretkunst.

Waarom is het dan belangrijk om op de hoogte te zijn van de bepalingen en voorwaarden van een fotografenovereenkomst?

Een gekwalificeerde en ervaren fotograaf kan al een bekende en gevestigde beroepsfotograaf zijn. Misschien wordt u gevraagd om deel uit te maken van zijn of haar team. Als dat het geval is, moet u de relatie tussen de fotograaf en zijn of haar klant kennen en begrijpen.

Kennis en begrip zijn gewoonlijk de eerste aanknopingspunten. De volgende stap is het onderhandelen en overeenkomen van de afspraken. Het belangrijke van een fotografenovereenkomst is dat het een schriftelijk document is dat wordt gebruikt om uw beider belangen te beschermen.

De meeste fotografen zijn al vele jaren actief in de professionele fotografie, dus ze weten waarschijnlijk maar al te goed welke schadelijke gevolgen een falend bedrijf voor elk bedrijf kan hebben. Het is maar al te gemakkelijk voor een fotograaf om zijn of haar doelstellingen uit het oog te verliezen. Veel fotografen hebben het gevoel dat ze hun doelen al uit het oog hebben verloren wanneer ze geen studio meer exploiteren.

Ik heb vaak aan een New Yorkse acteur en ster gevraagd hoe lang hij erover doet om te werken en betaald te krijgen. “Nou,” lacht ze, “ik weet niet hoe lang het duurt. De mijne varieert.” Wat bedoelt ze met haar woorden? Ze bedoelt dat ze niet weet hoe lang ze moet werken. – Weet ze dat? Weet ze dat? Tegen wie praat ze? Als ze praat met een leidinggevende, dokter, architect of ontwerper, zou ze kunnen zeggen: “Ik hoef niet veel uren te werken om een cheque te krijgen.”

Dit is hetzelfde standpunt dat veel werknemers in bedrijven hebben. Zij werken één keer per week, of het nu een presentatie of een conferentie is, zij krijgen gemiddeld $300-$500 per uur betaald voor hun tijd. Ze verwachten 40-60 uur per week te werken. Toch verwachten ze meer betaald te krijgen als ze meer uren werken. Hoe is dat mogelijk? Zij hebben een beperkt aantal uren om te werken en er moet iets tegenover staan voor de meer gewerkte uren.

Je kunt je verstand gebruiken om uit te zoeken hoe je een inkomen kunt verdienen waarbij je een paar uur per week werkt. Er zijn mensen die geld verdienen op het internet, hoewel het inkomen vaak niet zo hoog is als je zou verwachten als je een zes-cijferig inkomen verwacht van bloggen. Het punt is, met een intellectueel brein dat graag problemen oplost, zijn er manieren waarop je geld kunt verdienen door een paar uur per week te werken. Je kunt dit toevoegen aan je traditionele baan, of wat je momenteel ook doet om

Lees meer:

Portretschilder

Schilderles