Fotografie

Michael Habraken Fotography

Bedrijfsfotografie

 

Bedrijfsimago en -fotografie moeten neutraal van aard zijn, vooral als het hoofddoel is een gunstige indruk te wekken. Deze neutralisatie van beelden draagt een boodschap uit. Het doel van de foto’s wordt dan, via de opdrachtgever, doorgegeven aan het publiek.

Bedrijfsfotografie is ook een geweldige manier om nieuwe dingen te leren; iets wat op het werk lang niet altijd vanzelfsprekend is. De dingen die je leert komen niet altijd in een paar seconden, maar door scherpe observatie en goede ervaringen wel. Een van de meest integrale problemen met alle soorten fotografie is dat ze de neiging hebben meer commercieel van aard te zijn.

Het rechte en smalle pad bestaat niet in enige mate. Elke dag zijn er situaties waarin het onderwerp niet zo vertrouwd is en het licht van het onderwerp zo nieuw is.

De noodzaak om nieuwe ideeën te omarmen is prominent aanwezig in nieuwe media die niet langer traditioneel zijn. Sorry, het komt niet altijd, maar soms zijn één-op-één foto’s voor bepaalde onderwerpen geweldig en voor andere niet. Daar is geen probleem mee. Er is ook geen probleem met de onderwerpen. Soms verschuift de hele situatie. Soms verschuift er niets. Soms verschuift alles. Maar dat is niet erg. Dat is de uitdaging van elk werk. Dat is een van de grote uitdagingen van fotografie in het moderne bedrijfsleven. Fotografie gaat dus niet alleen over mensen en plaatsen. Beide scripts zijn even vergankelijk. De onderwerpen zijn efemeer. Bij de portretten wordt het onderwerp van top tot teen betrokken. Dit klinkt misschien alsof je onder een wolk zit, maar het is een foto uit 1927 toen Saddam Behavior door Europa trok.

De weerstand tegen verandering in de bedrijfsactiviteit is groot, terwijl de relatie tussen de klant en de fotograaf in het slop raakt. Een commercieel beeld daarentegen behoort tot de meest gunstige vormen. Met dit type imago kan het bedrijf zijn zaak beter presenteren aan het publiek omdat het zichzelf op een respectabele en gewaardeerde manier heeft neergezet. Een commercieel imago is een vorm van brand building, terwijl een foto van een lopend jaar dat niet zal doen.

Om op een logische manier te eindigen, de beste manier van zaken doen in de fotografie voor zakelijke klanten zijn diegene die eerlijk zijn en niet in een slecht daglicht staan bij het publiek. Beide partijen moeten wederzijds voordeel hebben, en het volgen van wet- en regelgeving is de sleutel.

Zoals het spreekwoord zegt: goed vooruit plannen is belangrijk om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Elk moment kan van groot nut zijn bij het ontwikkelen van een plan om een project te ondernemen.

Maar fotografie kan en moet in huis worden gedaan, althans voor elementaire zakelijke vereisten. Daarom lezen we allemaal boeken over en hebben we op de een of andere manier foto’s in de boekenkast gemanipuleerd en op andere manieren in formele teams. Een professioneel fotografieteam moet in en vereist de uitvoering van een plan om de beste resultaten te garanderen.

Lees meer:

familieshoot

Bruiloftsfotografie