Fotografie

Videoproductie

Videoproductie

 

 

 

 

 

als je je eigen videoproductie gaat maken.

Wat is een videoproductie?

De categorie videoproductie is zeer breed. Zij omvat de productie van videoclips, bedrijfsvideo’s en meer. Wanneer we het over videoproductie hebben, is het belangrijk op te merken dat mannen en vrouwen verschillende benamingen gebruiken voor dit soort video en de specificaties die zij eraan verbinden. Het is belangrijk dat we een onderscheid maken tussen deze twee gesegmenteerde onderwerpen omdat er een breed scala aan mogelijke videotypes bestaat.

Een typische videoproductie die plaatsvindt binnen de wereld van de sociale media omvat daarentegen heel wat verschillende soorten inhoud. Hieronder beschrijven we enkele van de belangrijkste. Een microvideotrend, zoals een dagelijkse recap video, wordt vaak een microvideo genoemd. Een videostijl waarbij verschillende segmenten van content sequentieel worden gepresenteerd, wordt een semi-gestructureerde video genoemd. En een standaard videoproductie die veel marketeers gebruiken, is het presenteren van een video van volledige lengte. En toch zijn er nog veel meer, en goede video. De categorie videoproductie is dicht.

Video productie toepassing

Een traditionele videoproductie kan veel verschillende vormen aannemen. Bijvoorbeeld, in plaats van een tijdlijn als basislijn, kan een videoproductie inspelen op een chatroom die u misschien op uw site hebt, of een nieuwsbrief die u wilt versturen. De bezoekers van uw site zouden kunnen worden uitgenodigd voor een chatroom, een online vragenlijst, of een korte live video- of audiopodcast. Er kunnen verhalen worden verteld over hetzelfde onderwerp. Er kan een actieplan worden gepresenteerd. Onderwerpen zouden kunnen worden uitgediept door gebruik te maken van een vriendelijke primaire troef of door de aandacht van de kijkers op een bepaald onderwerp te vestigen met behulp van andere methoden. En ga zo maar door.

Dit is de context die we in de les van vandaag zullen nemen. Laten we ons een eenvoudige videoproductie van een baas voorstellen waarin een bezoeker ziet hoe een collega een nieuwe werknemer introduceert op de werkplek. De bezoeker wordt uitgenodigd om een reactie achter te laten op deze pagina en deze reacties kunnen betrekking hebben op een van de volgende zaken: nieuwe werknemers, feedback voor de huidige werknemer, of een welkomstbrief voor de nieuwe werknemer.

We maken handig gebruik van toevoegingen binnen deze sociale media-wereld. De werkgever zou een social media site als YouTube of Facebook kunnen gebruiken om zijn videoproductie in beeld te brengen. Moet deze toekomstige videobewakingscamera bij de voordeur een standaard zijn? Moet het worden toegestaan? Moet de werkgever in staat zijn om de echte naam van de werknemer te gebruiken? Hoe moet de werkgever kunnen bewijzen dat de kijker daadwerkelijk daar was? Enzovoort, enzovoort.

Om een videoproductie op te bouwen, moet u een video maken die de unieke kenmerken van elke bezoeker weerspiegelt, zodat de bezoeker waarde krijgt.

Een stap-voor-stap studie

We zeggen dat we hebben samengewerkt met iemand die een kiosk heeft op een nabijgelegen luchthaven. We bepalen de mix van geslacht, leeftijd, type werknemers en locatie die de luchthaven bedient in een demonstratievideo die de momenteel operationele kiosk weergeeft. De videoproductie draait om een forensenlijn op een drukke luchthaven. De video laat de printerworkflow zien die bij de kiosk wordt gebruikt, de laptopinterface en de weergaveopties. Er wordt ingegaan op de beperkingen van de afdrukmethode, waaronder margeproblemen, en de altijd-aan-beveiligingsmaatregelen (camera). De video toont een reiziger die in de rij staat bij de kiosk. Tijdens zijn bezoek kan de kijker wat actie zien, een vraag stellen en een opmerking achterlaten. Dit kan zo simpel zijn als een opmerking als: “Deze kiosk is veel handiger dan verschillende flessen wijn,” of iets uitgebreider zoals: “Ik heb deze persoon nog nooit gezien.”

Vervolgens zullen we een “Passenger Guide” opstellen voor hoe de bezoeker in real time toegang kan krijgen tot deze functies en kan interageren met de kiosk. Er zal een scherm zijn met een microfoonveld EN een microfoonloze iPhone-compatibele headset. De “passagiersgids” zal bezoekers ook in staat stellen rechtstreeks met hun computer te communiceren met een beperkt niveau van interactie. Dit is belangrijk zodat een opmerking niet kan worden gekoppeld aan een suggestieve opmerking als, “Stop de bewegende kiosk of de klant zal iets zeggen.” Hoewel er tijdens de video redelijk wat beweging zou kunnen worden vastgelegd, zou men willen vermijden de video uit te buiten om te zien of passagiers rationeel zouden praten als je langsliep. Dit is belangrijk, want als er geen enkele lijn van interactie was, zou de video niet realistisch de beoordeling van YouTube kunnen doorstaan.

Als de video klaar is, nemen we de video en zetten ~30 minuten opzij, zodat we een tweede keer kunnen kijken en studeren.

Tenslotte sturen we een ontwerp naar de klant, en leveren het af bij de klant.

Binnenkort!!

lees meer: