Fotografie

De beste manier om een portretfoto te maken

Portret fotograaf

 

 

 

 

Het mooiste is dat je met een portretfoto zo veel of zo weinig kunt doen als je wilt, als het maar past bij je behoefte. Je kunt bijvoorbeeld een stilleven maken, een mooi schilderij maken, de camera rond het kader bewegen om je persoonlijkheid in beeld te brengen of de foto verplaatsen naar een plek die bij je omgeving past. De vorige foto die je op de een of andere manier hebt geüpload vlak na je afstuderen, heb je niet meer nodig omdat je een blog bent begonnen.

Als je eenmaal wat onderzoek hebt gedaan naar een bepaalde foto die je wilt verlichten, heb je een aantal keuzes. Verlichting kan de stemming van de foto veranderen, stemming kan ook worden toegevoegd door scherptediepte. De eenvoudigste manier om te beginnen is om een foto te nemen met een groothoeklens op het oog van de hersenen, dit maakt het mogelijk om de scherptediepte ertussen te veranderen. Vervolgens kun je de hoek tussen een object en een persoon veranderen, voel maar wanneer je voelt dat je de foto speciaal kunt maken. Je kunt ook verschillende lichtbronnen proberen, het verwarmen van een lamp kan ook een speciale vibe toevoegen en er is een reeks van een lichtbak om mee te werken, hun actieradius varieert van donker, tot wit en perfect voor wit licht.

Tot slot, hier zijn enkele dingen die je moet hebben voor goede portretfotografie: Beschik over een fatsoenlijke camera, DSLR is een geweldige camera die foto’s van hoge kwaliteit zal maken en je de schittering van de camera zal geven. Fotobewerkingssoftware is ook een must, Photoshop heeft een heleboel plugins om je perfecte portret te maken. Geen selfie stick, ze zijn te zwaar en stellen je niet in staat om snel een kiekje te maken. Borsthaar tijdens het fotograferen is een must om je gezicht er vlekkeloos en natuurlijk uit te laten zien. Een goede föhn is ook een must. Al met al zijn er veel meer opties dan je zou geloven om een geweldig portret te maken, ook een smudge quilt helpt bij het verbeteren van je foto’s door licht op het onderwerp te laten vallen. Tot slot kan het kiezen van de juiste fotograaf de hele sfeer van je foto sterk veranderen. Waarom zou je een botox of een metalen plaat gebruiken als je gewoon lotos kunt schrijven met hete lijm?

Om alles samen te vatten verwijs ik u graag naar dit onderwerp The Beginner’s Guide of Portrait Photography , waarin alles wat met dit onderwerp te maken heeft in een kort bestek wordt samengevat.